Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a obţinut cele mai bune preţuri pentru energie electrică şi gaze naturale pe Bursa Română de Mărfuri

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a obţinut cele mai bune preţuri pentru energie electrică şi gaze naturale pe Bursa Română de Mărfuri

Începând cu data de 1 iunie Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va plăti un preț cu peste 30 de lei mai mic pentru un MWh la factura de curent electric, în urma ultimei participări la Bursa Română de Mărfuri.

Spitalul Judeţean de Urgenă Alba Iulia este membru afiliat al Bursei Române de Mărfuri (BRM) şi a participat, până la acest moment, de trei ori la tranzacţii pentru obţinerea unui preţ mai bun pentru curent elecric. În urma acestor participări s-au reuşit de fiecare dată discounturi substanţiale.

De asemenea, în  anul 2014 spitalul din Alba Iulia a participat pentru prima oară şi la tranzacţii pentru furnizararea gazelor naturale. În urma acestei participări s-a obţinut un discount semnificativ, de 7,5 lei pentru un MWh.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este printre cele patru spitale din ţară, care au calitatea de membru afiliat al BRM și care recurg la această modalitate transparentă de achiziţie a utilităţilor și a altor mărfuri tranzacționate.

nicoleta cosarca-diana marza„Suntem la a treia participare la BRM pentru energie electrică. De fiecare dată am reușit să cumpărăm la un preț mai bun. La prima participare am obținut prețul de 240 lei /MWh, la a doua participare un preț de 198 lei /MWk, iar la ultima ședință de tranzacționare prețul 164,19lei MWh.  Contractul este valabil pentru perioada 1 iunie 2014-31 mai 2015. O reducere substanțială s-a realizat și la plata gazului, iar acest lucru presupune o economie semnificativă la factura de gaz”, a explicat Diana Mârza, director economic la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Participarea la BRM este o metodă profitabilă și transparente de achiziție a utilităților și a altor mărfuri necesare.

„Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia prezintă pe Bursa Română de Mărfuri necesarul de consum estimat pentru energie electrică și gaze naturale, pe baza consumului pe anii precedenți, și obține la licitație cel mai mic preț oferit de furnizori. Aceștia nu sunt cunoscuți pe perioada tranzacționării, iar acest lucru înseamnă că nu există nici o posibilitate de părtinire a vreunui participant. Este acceptat cel mai mic preț, iar furnizorul, societatea cu care se încheie tranzacția este cunoscută doar la momentul semnării contractului”, a explicat economistul Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. 

Urmăriţi şi pagina de Facebook a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia!