Sarmale și cozonac pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, de Crăciun și Anul Nou

Sarmale și cozonac pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, de Crăciun și Anul Nou

bucatarieAproximativ 350 de pacienți din Alba vor petrece sărbătorile de iarnă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Pentru aceștia, bucătăria instituției va pregăti un meniu festiv, pentru pacienții care nu au regim medical, dar și pentru cei care au restricții alimentare, pentru care s-au găsit alternative foarte gustoase.

Astfel, în dimineaţa de Crăciun pacienţii vor primi cacao cu lapte şi şi cozonac. La masa de prânz se va servi supă şi sarmale, pentru pacienţii care nu trebuie să ţină dietă. Pentru cei care au de respectat un regim sarmalele vor fi înlocuite cu o friptură din carne de vită.
Un meniu special va fi pregătit și în seara de 31 decembrie, de Revelion. Pentru pacienții care nu au regim alimentar restrictiv se vor servi sarmale, iar pentru cei cu restricții acestea se vor înlocui friptură de vită sau pasăre.
„La fel ca în fiecare an ne străduim să le facem sărbători fericite pacienților care vor petrece sărbătorile departe de familie. Sperăm că meniul de sărbătoare le va mai însenina zilele”, a declarat
asistentul dietetician Nicoleta Vesa.

Urmăriţi şi pagina de Facebook a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia!