Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pot consulta și în această săptămână meniul pentru fiecare afecțiune în parte. Recomandarea săptămânii este: ruladă din piept de pui, un preparat indicată în regim de ulcer.
TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI PERSONAL MEDICAL(P.M., SALA)
PT.SAPTAMANA 07.06 – 13.06.2015
ZILELE
SAPTAMANII |
MIC
DEJUN |
PRANZ | CINA |
MARTI
07.06.2016
|
FRANZELA, CEAI
BR.TOP,CREMV-C BR.TOP,CREMV-9a,8
|
CIORBA DE VARZA / CIORBA DE CARTOFI
C+8-TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA 9a+2b+10- TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA M.G:P.M.- FICAT LA CUPTOR,CARTOFI PRAJITI.SALATA |
C,9a,2b-BR.TOPITA,OU,IAURT,BISCUITI CREMA,MAR |
MIERCURI
08.06.2016
|
FRANZELA,CEAI
UNT ,GEM-C UNT,GEM-9a,10 |
CIORBA DE LEGUME
C+8-SNITEL DE PUI CU GARNITURA OREZ 9a,10,2b-RULADA DE PUI CU PIREU DE CARTOFI M.G.:P.M.- SNITEL DE PUI,GARNIT.OREZ.SALATA LEGUME |
C- MANCARE DE MAZARE BOABE CU MEZEL
9a,2b,10-MACAROANE CU BR.VACI |
JOI
09.06.2016 |
FRANZELA,CEAI
BR.TOP,OU-C BR.TOP,OU-9a,8,2b UNT,OU-10 |
CIORBA DE PUI CU PASTE SI LAMAIE
C-CHIFTELUTE DE PORC CU IAHNIE DE FASOLE USCATA 9a,8,10,2b- FRIPTURA DE VITA CU GARNITURA OREZ M.G.:P.M.- CHIFT.DE PORC CU IAHNIE DE FASOLE.SALATA |
C-MACAROANE CU BRANZA TELEMEA
9a,2b-CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR |
VINERI
10.06.2016
|
FRANZELA,CEAI
UNT,MIERE-C UNT,MIERE-9a,10,2b |
CIORBA DE PASARE
C+8- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE CUS-CUS 9a,10,2b- GRATAR PUI , CARTOFI NATUR,CIUPERCI SOTE M.G.:P.M.- FR.PULPE,CARTOFI NATUR SI CIUPERCI SOTE |
C-PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI
9a,2b,10-BUDINCA DE GRIS CU RAHAT |
SAMBATA
11.06.2016
|
FRANZELA,CEAI
BR.TOPITA,SALAM-C BR.TOP,PARIZER-9a,8 |
CIORBA TARANEASCA
C+8- PIEPT DE PUI SI CARTOFI RANTALITI 9a,10,2b-CIULAMA DE PUI CU PASTE M.G.:P.M.- GRATAR PUI,CARTOFI RANTALITI.SALATA C |
C-UNT,PATEU,EUGENIA
9a,2b,- UNT,POLONEZ,EUGENIA |
DUMINICA
12.06.2016 |
FRANZELA,CEAI
UNT,OU-C UNT,OU-9a,10,8 |
CIORBA DE CARTOFI
C-FRIPTURA PORCCU GARNIT. DE OREZ SI LEG MEX. 9a,8,2b- PULPE LA CUPTOR , GARNIT. DE OREZ SI LEG.MEX M.G.:P.M-FRIPTURA PORC,OREZ SI LEGUME MEXICANE |
C-BR.TOPITA,VIRSLI,IAURT
9a,2b-BR.TOPITA,CREMV,IAURT |
LUNI
13.06.2016 |
FRANZELA,CEAI
BR.TOP,POLONEZ-C BR.TOP,POLONEZ-9a,8,2b |
CIORBA DE PUI A LA GREC
C+8-CIULAMA DE PUI CU PASTE FAINOASE 9a,8,10,2b- GRATAR DE PUI SI CARTOFI NATUR M.G.:PM- CASCAVAL PANE,CART.PRAJITI.SALATA VARZA |
C-VARZA A LA CLUJ
9a-PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI |
NOTA: ACEST MENIU POATE SUFERI MODIFICARI. INT: As. MIHACEA SIMONA
,, O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”
Legenda:
C- regim comun
1a- regim hidric
2a- regim pentru stomac operat
4a- regim hepatic
5a- regim renal
9a- regim hiposodat
2b- regim ulcer
3b- regim colită
8- regim recomandat pentru diabet
10- regim desodat
P.M.- personal medical
M.G.-medic garda
Ruladă din piept de pui
Ingrediente:
– piept de pui 80 g
– ou 1/3 buc
– cartofi 40 g
– ceapă 15 g
– morcovi 20 g
– ardei 10 g
– mazăre boabe 15 g
– pâine 10 g
– margarină
– busuioc, oregano
– sare, piper, vegeta
Mod de preparare:
Carnea se toacă și se amestecă cu ou, legume și condimente. Separat, se unge un vas cu margarină și se pune compoziția de mai sus. Se bate oul bine cu furculița și se pune peste compoziția din vas, după care se pune în cuptorul încins. Când aceasta este coaptă (rumenită), se scoate vasul din cuptor, se lasă la răcit, apoi se porționează.
Aceasta este indicată în regim de ulcer, hepatic, comun, ars, hiperproteic, diabet, cardiac, hiposodat, desodat (atenție la sare), pancreatită.
”SĂ CUMPĂRĂM PRIN FILTRUL CUNOȘTIINȚELOR, ȘI NU PRIN IMPULSUL RECLAMELOR”
Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.