Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 30 august –  5 septembrie 2016

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 30 august –  5 septembrie 2016

ardeiMeniul de care vor beneficia pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în perioada 30 august –  5 septembrie 2016, este detaliat mai jos pentru cele trei mese principale ale zilei. Săptămâna aceasta rețeta recomandată este: ardei umplut şi sos de roşii recomandat şi în regimul pacienţilor diabetici.

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)

PT.SAPTAMANA   30.08 –  05.09.2016

ZILELE

SAPTAMANII

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

30.08.2016

 

FRANZELA, CEAI

BR.TOP,POLONEZ-C

BR.TOP,POLONEZ-9a,8

CIORBA TARANEASCA

C-FRIPTURA DE PORC CU GARNITURA DE CUS-CUS

9a+2b+8+10- FR.DE VITA CU PIREU DE CARTOFI

M.G:P.M.- FR.PORC ,PIREU DE CARTOFI.ARDEI COPTI

C-MACAROANE CU BRANZA TELEMEA

9a-PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI

MIERCURI

31.08.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,10

CIORBA DE CARTOFI

C+8- TOCHITURA  DE PUI CU MAMALIGUTA

9a,10,2b- TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA

M.G.:P.M.- FICATEI LA CUPTOR,CARTOFI PRAJITI.SALATA

C-MANCARE DE VARZA CU CARNAT

9a-MACAROANE CU BRANZA DE VACI

JOI

01.09.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,SALAM-C

BR.TOP,PARIZER-9a,2b,8

CIORBA  DE PUI CU PASTE SI LAMAIE

C- CHIFTELUTE DE PORC CU IAHNIE DE FASOLE USCATA

9a+8+2b+10-GRATAR DE PUI ,OREZ CU CIUPERCI

M.G.:P.M.-GRATAR DE PUI,OREZ SI CIUPERCI SOTE

C-SALATA ORIENTALA CU OU

9a-CIULAMA DE PIEPT DE PUI CU MAMALIGUTA

 

VINERI

02.09.2016

 

FRANZELA,CACAO

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,2b

CIORBA DE PASARE

C+8-SNITEL DE PUI CU MANCARE DE VARZA

9a,10,2b- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE CUS-CUS

M.G.:P.M.- SNITEL DE PUI ,CUS-CUS.SALATA DE VARZA

C-PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI

9a,2b,10- BUDINCA DE GRIS CU RAHAT

SAMBATA

03.09.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOPITA,OU-C

BR.TOPITA,OU-9a,8

SUPA DE PUI CU FIDEA

C+8-FRIPT. DE PULPE,GARNIT  OREZ SI LEG.MEX

9a,8,10,2b- CHIFTELUTE DE PUI ,CARTOFI NATUR,LEG.MEX

M.G.:P.M.- CHIFT. DE PUI,CARTOFI NATUR.LEGUME MEX.

C-UNT,VIRSLI,NAPOLITANE

9a,2b-UNT,CREMV,NAPOLITANE

 

DUMINICA

04.09.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,CASCAVAL-C

UNT,CASCAVAL-9a,10

CIORBA  DE LEGUME

C –ARDEI UMPLUT SI SOS DE ROSII

9a,8,2b-FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE  OREZ

M.G.:P.M- FR. PULPE.GARNITURA OREZ.SALATA LEGUME

C-BR.TOPITA,PATEU,IAURT

9a,2b-BR.TOPITA,POLONEZ,IAURT

LUNI

05.09.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,PARIZER-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8

CIORBA  A LA GREC

C+8- GRATRAR DE PUI,CARTOFI NATUR,CIUPERCI SOTE

9a,10,2b- TOCANITA DE VITA CU MAMALIGUTA

M.G.:PM- GRATAR DE PUI,PIREU.CIUPERCI SOTE

C- MANCARE DE MAZARE CU MEZEL

9a,2b- PASTE CU PIEPT DE PUI

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.  INT: As. MIHACEA  SIMONA

,, O ALIMENTATIE  CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

Ardei umplut şi sos de roşii

Ingrediente:

– ardei                           120-140 g

– carne tocată                   80-90 g

– orez                                  5-10 g

– cartofi                                   30 g

– ceapă                                  10 g

– ou                                        1/4 buc

– faină albă                            5-10 g

– zahăr                                   5-10 g

– sare, piper, vegeta, foi dafin

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu ou, ceapă, cartof ras și stors, orezul spălat și condimente. Ardeii se scobesc de semințe, se spală și se umple cu compoziția de mai sus. Se pun la fiert într-un vas cu puțină apă, se lasă până când compoziția este fiartă și se adaugă bulionul. Separat, se pregătește chelmul (făina se dizolvă cu apă) și se pune peste ardei, apoi se mai lasă câteva clocote și se oprește focul. Se potrivește de sare, piper, vegeta și restul condimentelor după gust.

Acesta este indicat în regim de comun, ars, hiperproteic şi diabet (fără complicaţii).

” SUNTEM CEEA CE MANCAM.”

Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată  cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.