Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 26 iulie – 1 august 2016

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 26 iulie – 1 august 2016

supa-de-vita-cu-fideaPacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pot consulta și în această săptămână meniul pentru fiecare afecțiune în parte. Recomandarea săptămânii este: supa cu fidea şi carne de vită recomandată în regimul dietetic.

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)

PT.SAPTAMANA  26.07 -01.08.2016

ZILELE

SAPTAM

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

26.07.2016

FRANZELA, CEAI

UNT,OU-C

UNT,OU-9a,8

UNT,OU-10

CIORBA TARANEASCA

C-FRIPTURA DE PORC SI OREZ

8,9a,2b,10-FRIPTURA DE VITA SI CUS-CUS

M.G.:P.M.-FR. PORC SI OREZ. SALATA LEGUME

C-VARZA A LA CLUJ

9a,10-GULAS VIENEZ DE PUI SI CARTOFI

MIERCURI

27.07.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,CREMV-C

BR.TOP,CREMV-9a ,4a

UNT,BR.VACI-10

SUPA DE ROSII CU PASTE

C,8-FR. PUI CART. NATUR SI MAZARE BOABE

9a,10-FR.  PUI  SI  OREZ CU LEGUME MEXICANE

M.G.:P.M-FR. PUI CART. NATUR CU MAZARE B.

C-CIULAMA DE PUI SI MAMALIGUTA

9a,2b- CIULAMA DE VITA SI MAMALIGUTA

JOI

28.07.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,CARNAT-C

UNT,POLON-9a,8

UNT, CASCAVAL-10

SUPA CU FIDEA

C,8-SNITEL DE PUI  SI CUS-CUS

9a,10,2b-TOCANITA DE PUI SI PASTE FAINOASE

M.G.:P.M.-SNITEL DE PUI SI CUS-CUS. SALATA V.

C-SALATA ORIENTALA CU OU

9a-BUDINCA DE GRIS CU RAHAT

VINERI

29.07.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,4a

 

CIORBA DE PASARE

C,8-GRATAR DE PUI SI MANCARE DE VARZA

9a,10,4a-FRIPTURA DE VITA SI PIURE DE CARTOFI

M.G.:P.M.-GR. PUI PIURE SI MANCARE DE VARZA

C-MACAROANE CU BRANZA TELEMEA

9a,2b-PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI

SAMBATA

30.07.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,OU-C

BR.TOP,OU-9a,4a

UNT,OU-10

CIORBA DE CARTOFI

C-CHIFTELUTE DE PORC SI IAHNIE DE FASOLE

8,10,9a-FRIPTURA DE PUI SI CUS-CUS

M.G.:P.M.-CHIFT.PORC SI  IAHNIE. SALATA LEG

C-VIRSLI,UNT,IAURT

9a-CREMVR,UNT,IAURT

DUMINICA

31.07.2016

FRANZELA, CEAI

UNT,PARIZER-C

UNT,PARIZER-9a,2b

UNT,BR.VACI-10

CIORBA TARANEASCA

C-ARDEI UMPLUT SI SOS DE ROSII

8,9a,4a,10-CHIF.DIET CU OREZ SI LEG. MEXICANE

M.G.:P.M.-ARDEI UMPLUT SOS SI PIURE

C-CONS.TON,BR.TOPITA,

BISCUITI CU CREMA

9a-UNT,BR.TOPITA,IAURT,

BISCUITI CREMA,MAR

LUNI

01.08.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a

UNT,MIERE-10

C,8-CIORBA DE FASOLE VERDE

9a,10-CIORBA DE CARTOFI

C,8,9a,10-TOCANITA DE PUI SI MAMALIGUTA

M.G.:P.M.-TOCANITA DE PUI SI MAMALIGUTA

C-MANCARE DE VARZA CU CARNAT

9a,10- PASTE CU PIEPT DE PUI SI LEGUME

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.      INT: As. principal dietetician VESA NICOLETA

,, O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

Reţeta săptămânii: Supă cu fidea şi carne  de vită

Ingrediente pentru o porţie:

– morcovi 50g

– albitură (ţelină, pătrânjel, păstârnac) 20g

– ceapă 2g

– carne de vită (pui sau curcan) 40g

– fidea 15g

– verdeaţă proaspătă (funze de pătrânjel sau ţelină)

– sare, vegeta cu puţină sare

Mod de preparare

Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă rece. După ce fierb legumele se adaugă fideaua. Se potriveşte după gust şi în funcţie de regimul alimentar impus. Se serveşte caldă!

Supa cu fidea este recomandată în toate tipurile de regim alimentar, cu mici excepţii. În colită trebuie evitată fideaua!

Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată  cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.