Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 19 – 25 aprilie 2016. Rețeta săptămânii este: chifteluţe dietetice de pui, recomandate în meniul pacienţilor cu diabet

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 19 – 25 aprilie 2016. Rețeta săptămânii este: chifteluţe dietetice de pui, recomandate în meniul pacienţilor cu diabet

IMG_0258Meniul de care vor beneficia pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 19 – 25 aprilie 2016 este detaliat mai jos pentru cele trei mese principale ale zilei. Săptămâna aceasta rețeta recomandată este: chifteluţe dietetice de pui, recomandate în meniul pacienţilor cu diabet.

 

 

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)

PT.SAPTAMANA  19.04 -25.04.2016

ZILELE

SAPTAM

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

19.04.2016

FRANZELA,CACAO

UNT,VIRSLI-C

UNT,CREMV-9a,8

UNT,MIERE-10

CIORBA DE PASTE

C-FRIPTURA  DE PUI SI CARTOFI AURII

9a,2b,10,8-FRIPTURA DE VITA SI OREZ

M.G.:P.M.-CASCAV. PANE CARTOFI AURII.SALATA

C-VARZA A LA CLUJ

9a,10-TOCANITA DE CARTOFI CU POLONEZ

MIERCURI

20.04.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,OU-C

BR.TOP,OU.-9a ,4a

UNT,OU-10

CIORBA DE CARTOFI

C,8-GRATAR DE PUI SI CUS-CUS

9a,10-FRIPTURA DE PUI SI CUS-CUS

M.G.:P.M-GR. PUI SI CUS-CUS CU MAZARE BOABE

C-MANCARE DE MAZARE BOABE  SI CARNE DE PORC

9a,2b- CIULAMA DE PUI SI PASTE FAINOASE

JOI

21.04.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,SALAM-C

UNT,PARIZER-9a,8

UNT,BR.VACI-10

SUPA CU FIDEA

C,8-SNITEL PUI SI MANCARE DE VARZA

9a,10,2b-CHIFTELUTE DIETETICE DE PUI SI PIURE

M.G.:P.M.-SNITEL PUI CU PIURE SI MANCARE DE V.

C-MACAROANE CU TELEMEA

9a-BUDINCA DE OREZ CU MAR

VINERI

22.04.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,4a

UNT,GEM-10

CIORBA DE PASARE

C-CHIFTELUTE DE PORC SI IAHNIE DE FASOLE

8,9a,10,4a-CIULAMA DE PUI CU CIUPERCI

M.G.:P.M.-CHIFT. PORC SI IAHNIE. SALATA VARZA

C-TOCANITA DE CARTOFI CU CARNAT

9a,2b-FIDEA CU LAPTE.

EUGENIA

SAMBATA

23.04.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOPI,POLONEZ-C

BR.TOP,POLON-9a,4a

UNT, CASCAVAL-10

SUPA CU FULGI DE OU SI CARTOFI

C-RULADA DE PUI CU SOS DE ROSII SI PASTE F.

8,10,9a-GRATAR DE PUI SI OREZ

M.G.:P.M.-SNITEL PUI CU OREZ SI CIUPERCI SOTE.

C, 9a-OU,UNT,BR.TOPITA,IAURT,

BISCUITI CU CREMA

DUMINICA

24.04.2016

FRANZELA, CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,2b

UNT,MIERE-10

SUPA CU FIDEA

C-FRIPTURA PORC SI OREZ. SALATA DE VARZA

8,9a,4a,10-FRIPT. PUI CUS-CUS SI LEG. MEXICANE

M.G.:P.M.-FRIPTURA DE PORC CU PIURE. SALATA V

C-VIRSLI,BR.TOPITA,

NAPOLITANE

9a-CREMVRUSTI,BR.TOPITA,

NAPOLITANE

LUNI

25.04.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,PARIZER-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8

UNT,BR.VACI-10

C,8-CIORBA DE VARZA

9a,10-CIORBA DE LEGUME

C,8,9a,4a,10-TOCANITA DE PUI SI MAMALIGUTA

M.G.:P.M.-TOCANITA DE PUI SI MAMALIGUTA

C-SALATA ORIENTALA CU OU

9a,10- PILAF DE OREZ CU PIEPT  DE PUI

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.  INT: As. principal dietetician VESA NICOLETA

 

,, O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

Reţeta săptămânii: chifteluţe dietetice de pui

Ingrediente:

– piept pui          80 g

– pâine                 5 g

– ou                   1/4 buc

– cartofi              30 g

– ceapă              10 g

– ulei                    2 g

– usturoi

– sare, piper, vegeta

– pătrunjel verde

Mod de preparare:

Pieptul de pui se toacă, se amestecă cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, oul, ceapa tăiată, cartoful fiert şi ras, condimentele şi verdeata, apoi se pisează usturoiul şi se adaugă peste compoziţie, după gust. Se formează mingiuţe, se pun pe hârtiea de copt unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins.

Acestea sunt indicate în regim de diabet, comun, ars, hiposodat, hiperproteic, desodat (atenţie la sare), stomac operat, colecist operat, colita (nu în primele zile), în perioada de alăptare, ulcer.

”ORICÂND ŞI ORIUNDE AM FI, ALIATUL NOSTRU ESTE ALIMENTAŢIA SĂNĂTOASĂ”

Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată  cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.