Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a depus eforturi considerabile pentru asigurarea unor servicii medicale optime pentru pacienţi, dar şi pentru a asigura un grad de confort satisfăcător. Meniul pe care spitalul din Alba Iulia îl oferă pacienţilor este de asemenea, o preocupare constantă deoarece acestra trebuie să corespundă nevoilor pacienţilor şi să fie şi gustos.
Alocaţia de hrană pentru un pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia este în medie de 7 lei pe zi, dar poate fi mai mare în funcție de regimul alimentar indicat de medic, în funcție de afecțiune pacientului. Din această alocație se asigură trei mese principale pe zi: micul dejun, prânzul şi cina.
„Meniurile se elaborează la fiecare început de săptămână pentru următoarele șapte zile, cu mici schimbări, care nu afectează semnificativ grila deja stabilită. Încercăm să oferim pacienților o dietă echilibrată care să corespundă și recomandărilor medicale”, a explicat asistenul principal dietetician Nicoleta Vesa.
Începând cu luna februarie, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va prezenta, în fiecare marți dimineața, meniul pentru următoarele șapte zile. Meniul pacienților va putea fi consultat pe site-ul spitalalba.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.
De asemenea, cu această ocazie se va prezenta și o rețetă recomandată pentru bolnavii care suferă de diferite afecțiuni.
MENIUL PT. SĂPTĂMÂNA: 02.02 – 08. 02.2016
ZILELE
SAPTAMANII |
MIC
DEJUN |
PRANZ | CINA |
MARTI
02.02.2016
|
FRANZELA, CEAI
BR.TOPITA,SALAM-C BR.TOP,PARIZER-9a+8
|
CIORBA A LA GREC
C-OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA 9a,10,2b- TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA M.G:P.- OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA |
C+9a+2b-BR.TOPITA,IAURT,OU,BISCUITI |
MIERCURI
03.02.2016 |
FRANZELA,CEAI
UNT,MIERE-C UNT,MIERE-9a, 10 |
CIORBA TARANEASCA
C+8- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE CUS-CUS 9a,10,2b-GRATAR DE PUI CU GARNITURA DE CUS-CUS M.G.:P.M.-FICAT DE PUI ,CARTOFI PRAJITI.SALATA SFECLA |
C-MUSACA DE CARTOFI
9a,10,2b- MACAROANE CU BR.VACI |
JOI
04.02.2016 |
FRANZELA,CEAI
BR.TOPITA,VIRSLI-C BR.TOPITA,CREMV-9a,8 |
SUPA CU FIDEA
C+8-SNITEL DE PUI CU MANCARE DE VARZA 9a,10,2b- FRIPTURA DE PUI CU PIREU DE CARTOFI M.G.:P.M-SNITEL DE PUI CU PIREU SI MANCARE DE VARZA |
C- MACAROANE CU BRANZA TELEMEA
9a,2b-BUDINCA DE GRIS CU RAHAT |
VINERI
05.02.2016
|
FRANZELA,CEAI
UNT,GEM-C UNT,GEM-9a,10 |
CIORBA DE PASARE
C+8-FRIPTURA DE PULPE SI OREZ CU CIUPERCI 9a,10,2b- TOCANITA DE VITA CU PASTE M.G.:P.M- FRIPTURA DE PULPE,OREZ CU CIUPERCI.SALATA |
C-MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNAT
9a,10- TOCANITA DE CARTOFI CU MEZEL |
SAMBATA
06.02.2016
|
FRANZELA,CEAI
BR.TOPITA,OU-C BR.TOPITA,OU-9a,8 UNT,OU-10 |
CIORBA DE LEGUME
C+8-GRATAR DE PUI CU PIREU DE CARTOFI 9a,10,2b-CHIFTELUTE DE PUI SI CUS- CUS CU LEGUME M.G.:P.M.- CHIFTELUTE DE PUI CU PIREU SI SOS DE ROSII |
C-UNT,PATEU,NAPOLITANE
9a,2b-UNT,POLONEZ,NAPOLITANE
|
DUMINICA
07.02.2016 |
FRANZELA,CEAI
UNT,MIERE-C UNT,MIERE-9a,10 |
CIORBA DE CARTOFI
C+8-FRIPTURA DE PULPE CU OREZ SI LEGUME MEXICANE 9a,2b- FRIPTURA DE PULPE CU OREZ SI LEGUME MEXICANE M.G.:P.M.-FRIPTURA DE PULPE CU OREZ SI LEGUME MEX. |
C-BR.TOPITA,VIRSLI,MAR
9a+2b-BR.TOP,CREMWURSTI,MAR |
LUNI
08.02.2016 |
FRANZELA,CEAI
UNT,CARNAT-C UNT,PARIZER-9a,8 |
CIORBA ARDELENEASCA
C+8 –RULADA DE PUI CU MAZARE BOABE 9a,10,2b-GRATAR DE PUI SI CARTOFI NATUR M.G.:PM-GRATAR DE PUI CARTOFI NATUR SI MAZARE BOABE |
C-VARZA A LA CLUJ
9a,2-FIDEA CU LAPTE. EUGENIA |
NOTA: ACEST MENIU POATE SUFERI MODIFICARI.
,, O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”
INT: As. MIHACEA SIMONA
Legendă:
C- regim comun
1a- regim hidric
2a- regim pentru stomac operat
4a- regim hepatic
5a- regim renal
9a- regim hiposodat
2b- regim ulcer
3b- regim colită
8- regim recomandat pentru diabet
10- regim desodat
Reţeta săptămânii: Supă cu fidea – Regim dietetic
Ingrediente pentru o porţie:
– morcovi 50g
– albitură (ţelină, pătrânjel, păstârnac) 20g
– ceapă 2g
– carne de pui (curcan, vită) 40g
– fidea 15g
– verdeaţă proaspătă (funze de pătrânjel sau ţelină)
– sare, vegeta cu puţină sare
Mod de preparare
Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă rece. După ce fierb legumele se adaugă fideaua. Se potriveşte după gust şi în funcţie de regimul alimentar impus. Se serveşte caldă!
Supa cu fidea este recomandată în toate tipurile de regim alimentar, cu mici excepţii. În colită trebuie evitată fideaua!