Aproximativ 300 de pacienți din Alba vor petrece sărbătorile de iarnă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Pentru aceștia, bucătăria instituției va pregăti un meniu de sărbătoare. Pacienţii vor gusta sarmale pregătite diferit pentru cei fără regim alimentar şi pentru cei care au de respectat o alimentaţie mai strictă, dar şi cozonac şi portocale.
În dimineaţa de Crăciun pacienţii vor primi cacao cu lapte şi cozonac. La masa de prânz se va servi supă cu fidea şi sarmale cu carne de porc, pentru pacienţii care nu trebuie să ţină dietă. Bolnavii cu diabet vor avea sarmale cu carne de pui, iar cei pentru care se impune un regim alimentar deosebit vor servi friptură de vită cu piure de cartofi şi legume mexicane. La desert toţi cei internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia vor primi portocale.
În seara de Crăciun se va servi cină rece cu lactate, ouă şi mezeluri.
„În fiecare an acordăm o atenţie deosebită meniului de sărbătoare. Dorim să le facem o bucurie celor care petrec Crăciunul departe de familie. Spărăm să le putem aduce un zâmbet pe buze şi anul acesta pacienţilor”a declarat asistentul dietetician Nicoleta Vesa.
Urmăriţi şi pagina de Facebook a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia!