Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia primesc începând cu data de 1 octombrie porţii îmbunătăţite, după ce norma de hrană a crescut cu 3 lei pentru regimul comun. Alocaţia de hrană pentru un pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia era înainte de această mărite, în medie de 7 lei pe zi. Aceasta putea fi mai mare în funcție de regimul alimentar indicat de medic, potrivit cu afecțiunea pacientului.
Din alocația de hrană se asigură trei mese principale pe zi: micul dejun, prânzul şi cina.
„Am îmbunătățit meniul și am hotărât ca mai ales la micul dejun să suplimentăm porțiile. Aproape de fiecare dată se oferă pe lângă mezeluri, brânzeturi și o gustare dulce, pe care pacientul o poate păstra pentru mai târziu și o poate consuma între mese”, a explicat asistentul principal dietetician Nicoleta Vesa.
Meniul pacienților internați în spitalul din Alba Iulia pentru perioada 8-14 noiembrie 2016 este următorul:
TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI PERSONAL MEDICAL(P.M., SALA)
PT.SAPTAMANA 08.11 -14.11.2016
ZILELE
SAPTAM |
MIC
DEJUN |
PRANZ | CINA |
MARTI
8.11.2016 |
FRANZELA, CEAI
UNT,CREMV,EUGENIA-C UNT,CREMV,EUGENIA-9a UNT,CASCAV,EUGENIA-10 |
SUPA CU FIDEA
C-FRIPTURA DE PORC SI PIURE DE CARTOFI. MAR 8,9 a,2b,10-PIEPT PUI LA CUPTOR SI CUS-CUS. MAR M.G.:P.M.-FRIPTURA PORC, PIURE. SALATA VARZA |
C-MANCARE DE VARZA SI CARNAT. CEAI
9a,10-PASTE CU PIEPT PUI SI LEGUME. CEAI |
MIERCURI
9.11.2016 |
FRANZELA,
BR.TOP,OU,BISCUITI-C BR.TOP,OU,BISCUITI-9a UNT,OU,BISCUITI-10 CACAO CU LAPTE |
CIORBA DE PASTE
C,8-SNITEL DE PUI CU OREZ SI MAZARE BOABE 9a,10-FRIPT. VITA CART. NATUR SI LEGUME MEXIC. M.G.:P.M-SNITEL DE PUI CU OREZ SI MAZARE B. |
C, 9a,2b- TOCANITA DE PULPE PUI SI MAMALIGUTA.
IAURT |
JOI
10.11.2016 |
FRANZELA,CEAI
UNT,PARIZER,MIERE-C UNT,PARIZER,MIERE-9a UNT,BR.VACI,MIERE-10 |
CIORBA DE CARTOFI
C-CHIFTELUTE PORC CU SOS DE ROSII SI PASTE F 8,9a,10,2b-FRIPT. PUI CU SOS DE LEGUME SI PASTE F. M.G.:P.M.-CHIFT. PORC CU SOS DE ROSII SI PASTE F. |
C-CONS.TON ULEI,IAURT
BR.TOPITA,NAPOLITANE 9a-CREMVR,BR.TOPITA IAURT,NAPOLITANE |
VINERI
11.11.2016
|
FRANZELA,CEAI
UNT,PATEU-C UNT,BR.VACI,GEM-9a UNT,BR.VACI,GEM-10 |
SUPA CU FIDEA
C,8-FRIPTURA PUI CART. NATUR SI FASOLE VERDE 9a,10,4a-CHIFT. DIET. PUI OREZ, CIUPERCI SCAZUTE M.G.:P.M.-FICAT PUI, CART. NATUR SI CIUPERCI SC. |
C- FRIPTURA DE PORC SI PILAF DE OREZ
9a-PIEPT PUI CU LEGUM SI CART. CU ROZMARIN |
SAMBATA
12.11.2016
|
FRANZELA,CEAI
BR.TOP,CARNAT,NAPOL.-C BR.TOP,POLON,NAPOL.-9a UNT,CASCAVAL,NAPOL.-10 |
C,8-CIORBA DE VARZA
9a-CIORBA DE LEGUME C,8,10,9a-TOCANITA DE PUI SI MAMALIGUTA.LAPTE M.G.:P.M.-TOCANITA DE PUI SI MAMALIGUTA. |
C,9a-OU,UNT,BR.TOPITA,
BISCUITI CU CREMA, MAR |
DUMINICA
13.11.2016 |
FRANZELA, CEAI
UNT,MIERE,BR.TELEM.-C UNT,MIERE,BR.VACI-9a UNT,MIERE,BR.VACI-10 |
CIORBA DE PASARE
SARMALUTE DE:C- PORC/ 8-PUI CU SMANTANA. MAR 9a,4a,10-FRIPT. PUI PIURE SI LEG.MEXICANE.MAR M.G.:P.M.-SARMALUTE CU SMANTANA |
C-VIRSLI,BR.TOPITA,
IAURT,EUGENIA 9a- POLONEZ,BR.TOPITA IAURT,EUGENIA |
LUNI
14.11.2016 |
FRANZELA,CEAI
BR.TOP,CONS.TON SOS-C UNT,GEM,BR.TOPITA-9a UNT,GEM,CASCAVAL-10 |
SUPA CU LEGUME
C,8-RULADA DE PUI CARTOFI AURII.SALATA VARZA 9a,10-GRATAR DE PUI, CUS-CUS SI CIUPERCI SOTE M.G.:P.M.-GR. PUI SI CART. AURII.SALATA VARZA |
C-MANCARE DE FASOLE V.CARNE PORC.BISCUITI
9a,10- TOCANITA VITA SI CARTOFI.BISCUITI |
NOTA: ACEST MENIU POATE SUFERI MODIFICARI. INT: As. principal dietetician VESA NICOLETA
,, O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”
Legenda:
C- regim comun
1a- regim hidric
2a- regim pentru stomac operat
4a- regim hepatic
5a- regim renal
9a- regim hiposodat
2b- regim ulcer
3b- regim colită
8- regim recomandat pentru diabet
10- regim desodat
P.M.- personal medical
M.G.-medic garda