Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 23 -29 august 2016

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 23 -29 august 2016

fasole batutaPacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pot consulta și în această săptămână meniul pentru fiecare afecțiune în parte. Recomandarea săptămânii este: fasole bătută recomandată în regimul comun.

 

 

 

 

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)  PT. SAPTAMANA  23.08 -29.08.2016

ZILELE

SAPTAM

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

23.08.2016

FRANZELA, CEAI

BR.TOP,PARIZER-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8

UNT,BR. VACI-10

CIORBA DE LEGUME

C,8-SNITEL PUI SI CARTOFI AURII

9a,2b,10-TOC. VITA SI MAMALIGUTA

M.G.:P.M.-SNITEL PUI SI CART. AURII. SALATA LEG.

C-PASTE CU CARNE SI LEGUME

9a,10-PILAF DE OREZ CU PIEPT PUI

MIERCURI

24.08.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,OU-C

UNT,OU.-9a ,4a

UNT,OU-10

CIORBA DE PASARE

C-CHIFT. PUI CU SOS DE ROSII SI PASTE

8,9a,10-PIEPT PUI CUS-CUaS SI CIUPERCI SOTE

M.G.:P.M-CHIFT. PUI CU SOS DE ROSII SI PIURE

C-GHIVECI DE LEGUME CU MEZEL

9a,2b-TOC. DE CARTOFI CU CARNE DE VITA

JOI

25.08.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,CARNAT-C

BR.TOP,POLONEZ-9a,8

UNT, CASCAVAL-10

SUPA CU FIDEA

C-FRIPTURA DE PORC SI FASOLE BATUTA

8,9a,10,2b-FR. PUI SI RIZI-BIZI

M.G.:P.M.-FR. PORC SI FAS. BATUTA. ARDEI COPT

C-SALATA ORIENTALA CU OU

9a-FIDEA CU LAPTE. NAPOLITANE

VINERI

26.08.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,4a

UNT,GEM-10

CIORBA DE CARTOFI

C,8-OSTROPEL PUI SI MAMALIGUTA

9a,10,4a- CIULAMA PUI SI MAMALIGUTA

M.G.:P.M.- OSTROPEL PUI SI MAMALIGUTA

C-MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PORC

9a,2b-MANCARE DE CUS-CUS CU PIEPT PUI

SAMBATA

27.08.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,SALAM-C

BR.TOP,PARIZER-9a,4a

UNT,BR. VACI-10

SUPA DE ROSII CU PASTE

C,8-GR. PUI SI MANCARE DE VARZA

9a,10-CHIFT. PUI SI PIURE

M.G.:P.M.- GR. PUI CU PIURE SI MANCARE VARZA

C-CONS. TON SOS, UNT, IAURT

9a-UNT, BR. TOPITA, IAURT, BISCUITI, MIERE

DUMINICA

28.08.2016

FRANZELA, CEAI

UNT,OU-C

UNT,OU-9a,2b

UNT,OU-10

C-SUPA DE LEGUME CU USTUROI

8,9a-CIORBA DE LEGUME

C,8,9a,4a,10-FR. PUI SI OREZ. MAR

M.G.:P.M.-SNITEL PUI CU OREZ. SALATA LEG.

C-VIRSLI, BR. TOPITA, BISC. CREMA

9a-CREMVRUSTI, BR. TOPITA, BISC. CREMA

LUNI

29.08.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,POLONEZ-C

BR.TOP,POLONEZ-9a

UNT,CASCAVAL-10

SUPA CU FIDEA

C-ARDEI UMPLUT SI SOS DE ROSII

8,9a,10-PIEPT PUI CUS-CUS SI LEG. MEXICANE

M.G.:P.M.- ARDEI UMPLUT SOS DE ROSII SI PIURE

C-MANCARE DE CART. CU FASOLE SI PIEPT PUI

9a,10- GRIS CU LAPTE SI SIROP

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.   INT: As. principal dietetician VESA NICOLETA

,, O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

 

Reţeta săptămânii: Fasole bătută

Ingrediente:

– fasole uscată                                          120 g

– ceapă                                                  40-50 g

– ardei                                                         20 g

– morcovi                                                     20 g

– albitură (țelină, pătrunjel, păstârnac)        10 g

– ulei                                                     10-15 ml

– bulion                                                     5-10 g

– usturoi

– sare, piper, vegeta, foi dafin

Mod de preparare:

Fasolea (aleasă, spălată și lăsată în apă rece cu o seară înainte) se pune la fiert în apă; după 2-3 minute de clocotit, se îndepărtează apa, înlocuindu-se cu o alta fiartă. Legumele curățate, spălate și tăiate se fierb împreună cu fasolea. Când acestea sunt fierte, se adaugă bulionul, se mai lasă câteva clocote și se oprește focul, apoi se mixează până se obține o pastă omogenă. Se potrivește de sare, vegeta, piper și foi de dafin după gust. Separat, într-un vas cu ulei se pune ceapă (și opțional usturoi) la înăbușit cu puțină apă. După ce acestea s-au înăbușit, se oprește focul, se adaugă boiaua și se pune peste fasole.

Aceasta este indicată în regim de comun, ars, hiperproteic.