Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 12- 18 iulie

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 12- 18 iulie

ciulamaPacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pot consulta și în această săptămână meniul pentru fiecare afecțiune în parte. Recomandarea săptămânii este: ciulama de pulpe de pui, un preparat recomandat şi în perioada de alăptare.

 TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)

PT.SAPTAMANA   12.07 –  18.07.2015

ZILELE

SAPTAMANII

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

12.07.2016

 

FRANZELA, CEAI

UNT,OU-C

UNT,OU-9a,8,10

 

CIORBA DE PUI CU PASTE SI LEGUME

C+8- GRATAR DE PUI CU GARNITURA DE OREZ

9a+2b+10- FRIPTURA DE PULPE CU PIREU DE CARTOFI

M.G:P.M.- FICAT  LA CUPTOR,GARNIT. DE OREZ.SALATA

C-MACAROANE CU BR. TELEMEA

9a-CIULAMA  DE PUI CU MAMALIGUTA

MIERCURI

13.07.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,CREMV-C

BR.TOP,CREMV-9a,8

CIORBA DE CARTOFI CU FULGI DE OU

C+8-FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE CUS-CUS

9a,10,2b- FRIPTURA DE VITA  CU GARNITURA DE CUS-CUS

M.G.:P.M.- FRIPT. DE VITA ,CUS-CUS.SALATA ASORTATA

C-MANCARE DE VARZA CU MEZEL

9a-MACAROANE CU BR.VACI

JOI

14.07.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,2b

C- ARDEI  UMPLUT  SI  SOS DE ROSII

9a,8,10,2b- CIULAMA  DE PUI CU CIUPERCI

MAR, EUGENIA

M.G.:P.M.-ARDEI  UMPLUT ,PIREU  SI SOS DE ROSII

C,9a,2b,10–TOCANITA DE CARTOFI CU MEZEL

 

VINERI

15.07.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOPITA,SALAM-C

BR.TOP,PARIZER-9a,2b,8

CIORBA DE PASARE

C+8- SNITEL DE PUI CU MAZARE BOABE

9a,10,2b- RULADA DE PUI  SI CARTOFI NATUR

M.G.:P.M.- SNITEL DE PUI ,CARTOFI NATUR.SALATA

C-PASTE CU CARNE SI LEGUME

9a,2b,10- BUDINCA DE GRIS CU RAHAT

SAMBATA

16.07.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,CASCAVAL-C

UNT,CASCAVAL-9a,8,10

CIORBA  TARANEASCA

C- OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA

9a,8,10,2b- TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA

M.G.:P.M.- OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA

C-BR.TOPITA,VIRSLI,MAR

9a,2b-BR.TOPITA,CREMV,MAR

 

DUMINICA

17.07.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,CARNAT-C

BR.TOP,POLONEZ-9a,8

CIORBA ARDELENEASCA

C+8-RULADA DE PUI CU PIREU  DE CARTOFI

9a,8,2b- GRATAR DE PUI CU  GARNITURA DE OREZ

M.G.:P.M-GRATAR DE PUI ,OREZ SI LEG.MEXICANE

C-CONS.PESTE,IAURT,BISC.CREMA

9a,2b-UNT,IAURT,OU,BISC.CREMA,MIERE

LUNI

18.07.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,10

SUPA DE ROSII CU PASTE

C+8- FRIPTURA DE PULPE CU  GARNITURA DE OREZ

9a,10,2b- GULAS VIENEZ DE PUI CU CARTOFI

M.G.:PM- CASCAVAL PANE ,CARTOFI PRAJITI.SALATA

C- MANCARE DE VARZA CU CARNE DE PORC

9a,2b- GRIS CU LAPTE SI SIROP

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.     INT: As. MIHACEA  SIMONA

,, O ALIMENTATIE  CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

Ciulama de pulpe pui

Ingrediente:

– pulpe pui                   120-150 g

– ceapă                                 20 g

– ardei                                   10 g

– morcovi                               20 g

– ulei                                      5 ml

– făină albă                         5-10 g

– lapte

– smântână                         5-10 g

– sare, piper, vegeta

– condimente (oregano, busuioc, pătrunjel)

– unt                                         5 g

 

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se ține în apă rece, apoi se pune peste apă clocotită, se aruncă imediat apa de pe carne și se clătește cu apă rece. Separat, se pune uleiul la foc, iar când acesta este încins se adaugă carnea. După ce carnea se înăbușește, se adaugă legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe, se mai lasă câteva clocote și se pune puțină apă. Separat, se pregătește chelmul (făina se dizolvă cu lapte). Când carnea este fiartă se pune chelmul, smântâna și untul, apoi se mai lasă câteva clocote și se oprește focul. Se potrivește de sare, piper, vegeta și restul condimentelor după gust.

 

Aceasta este indicată în regim de comun, desodat (atenție la sare), ulcer (fără ceapă și ardei), hepatic, cardiac, ars, diabet, hiposodat, în perioada de alăptare, hiperproteic.

 

”APA ESTE CRUCIALĂ PENTRU VIAȚĂ.”