Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 21-27 iunie 2016

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 21-27 iunie 2016

mancare puiPacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pot consulta și în această săptămână meniul pentru fiecare afecțiune în parte. Recomandarea săptămânii este: tocăniță de pulpe pui, un preparat  indicata în regimul pentru pacienții cu afecțiuni cardiace.

 

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)   PT.SAPTAMANA  21.06 -27.06.2016

ZILELE

SAPTAM

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

21.06.2016

FRANZELA, CEAI

UNT,OU-C

UNT,OU-9a,8

UNT,OU-10

CIORBA TARANEASCA

C-CHIFTELUTE DE PUI CU SOS DE ROSII SI PASTE

8,9a,2b,10-GR. PUI CUS-CUS SI CIUPERCI SCAZUTE

M.G.:P.M.-GRATAR DE PUI SI CUS-CUS.SALATA LEG

C-CARTOFI TARANESTI.

SALATA DE VARZA

9a,10-CIULAMA DE PUI SI MAMALIGUTA

MIERCURI

22.06.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,CREMV-C

BR.TOP,CREMV-9a ,4a

UNT,BR.VACI-10

CIORBA DE CARTOFI

C-TOCANITA DE PUI SI MAMALIGUTA

8,9a,10-TOCANITA DE VITA SI MAMALIGUTA

M.G.:P.M-CASCAVAL PANE CART. PRAJITI.SALATA

C-VARZA A LA CLUJ

9a,2b- PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI

JOI

23.06.2016

FRANZELA,

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,10

CACAO CU LAPTE

SUPA CU FIDEA

C-FRIPTURA DE PORC SI FASOLE BATUTA

8,9a,10,2b-FRIPTURA PUI SI CARTOFI RANTALITI

M.G.:P.M.-FR. PORC FASOLE BATUTA.SALATA CAST

C-MANCARE DE CUS-CUS CU PIEPT DE PUI

9a-MACAROANE CU BRANZA DE VACI

VINERI

24.06.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,PARIZER-C

BR.TOP,PARIZER-9a,4a

UNT,OU-10

CIORBA DE PASTE

C+8-FRIPTURA DE PUI SI CARTOFI AURII

9a,10,4a-PIEPT DE PUI LA CUPTOR SI OREZ

M.G.:P.M.-FICAT LA CUPTOR CAT. AURII.SALATA V

C-MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PORC

9a,2b-GULAS VIENEZ DE PUI SI CARTOFI

SAMBATA

25.06.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,4a

UNT,MIERE-10

SUPA CU FULGI DE OU SI OREZ

C-GRATAR DE PUI SI MANCARE DE VARZA

8,10,9a-CHIFTELUTE DIETETICE DE PUI SI PIURE

M.G.:P.M.-GR. PUI PIURE SI MANCARE  DE VARZA

C-PATEU,BR.TOPITA,

BISCUITI

9a-POLONEZ,BR.TOPITA

BISCUITI

DUMINICA

26.06.2016

FRANZELA, CEAI

BR.TOP,VIRSLI-C

BR.TOP,CREMV-9a,2b

UNT,CASCAVAL-10

C,8-CIORBA DE VARZA

9a,10-CIORBA DE CARTOFI

C,8,9a,4a,10-FR.VITA SI CUS-CUS CU CIUPERCI

M.G.:P.M.-SNITEL PUI SI CUS-CUS. SALATA LEG.

C,9a-OU,UNT,BR.TOPITA,IAURT,EUGENIA
LUNI

27.06.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a

UNT,GEM-10

SUPA DE ROSII CU PASTE

C,8-SNITEL DE PUI SI PIURE DE CARTOFI

9a,10-FR. PUI SI RIZI-BIZI

M.G.:P.M.-SNITEL DE PUI  PIURE SI MAZARE SOTE

C-GHIVECI DE LEGUME  CU MEZEL

9a,10- PASTE CU PIEPT DE PUI SI LEGUME

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.  INT: As. principal dietetician VESA NICOLETA

,, O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

 

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

 

Tocăniță de pulpe pui

Ingrediente:

– pulpe de pui                    130-150 g

– ceapă                                       25 g

– ardei                                           5 g

– morcovi                                     20 g

– ulei                                            10 ml

– faină albă                               5-10g

– boia

– sare, piper, vegeta

– verdeață (pătrunjel, telină …)

– usturoi (opțional)

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se ține în apă rece, apoi se pune peste apă clocotită, se aruncă imediat apa de pe carne și se clătește cu apă rece. Separat, se pune uleiul la foc, iar când acesta este încins se adaugă carnea. După ce carnea se înăbușește, se adaugă boiaua și legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe, se mai lasă câteva clocote și se pune puțină apă. Separat, se pregătește chelmul (făina se dizolvă cu apă) și se pune peste carne când aceasta este fiartă, apoi se mai lasă câteva clocote și se oprește focul. Se potrivește de sare, piper, vegeta, verdeață și restul condimentelor după gust.

Aceasta este indicata in regim cardiac, comun, diabet, hiposodat, hiperproteic, ars, renal, hepatic.

” SÂ CUMPĂRĂM DIN FÎLTRUL CUNOȘTINȚELOR, ȘÎ NU PRÎN  ÎPULSUL RECLAMELOR! ”

Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată  cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.