Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 14 – 20 iunie 2016. Rețeta săptămânii este: macaroane cu brânză, un preparat recomandat în regimul pentru ulcer

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 14 – 20 iunie 2016. Rețeta săptămânii este: macaroane cu brânză, un preparat recomandat în regimul pentru ulcer

macaroane cu branza1Meniul de care vor beneficia pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 14 – 20 iunie 2016 este detaliat mai jos pentru cele trei mese principale ale zilei. Săptămâna aceasta rețeta recomandată este: macaroane cu brânză, un preparat recomandat în regimul pentru ulcer.

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)

PT.SAPTAMANA   14.06 –  20.06.2015

ZILELE

SAPTAMANII

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

14.06.2016

 

FRANZELA, CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,10

 

CIORBA DE LEGUME

C+8-SNITEL DE PUI CU GARNITURA DE CUS -CUS

9a+2b+10- FRIPTURA DE PULPE CU GARNIT. DE CUS-CUS

M.G:P.M.- SNITEL DE PUI,GARNIT.CUS-CUS.SALATA VARZA

C-MACAROANE CU BRANZA TELEMEA

9a-TOCANITA DE CARTOFI CU MEZEL

MIERCURI

15.06.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,PARIZER-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8

SUPA DE ROSII CU PASTE FAINOASE

C+8-FRIPTURA DE PULPE CU MANCARE DE VARZA

9a,10,2b-FR.VITA CU GARNITURA DE OREZ

M.G.:P.M.- FICATEI CU CARTOFI AURII.SALATA LEGUME

C- MANCARE DE FASOLE VERDE CU MEZEL

9a,2b,10-MACAROANE CU BR.VACI

JOI

16.06.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,OU-C

UNT,OU-9a,8,2b

UNT,OU-10

CIORBA DE PASARE

C-CHIFTELUTE DE PORC CU  SOS  DE ROSII SI PASTE

9a,8,10,2b- GRATAR DE PUI CU PIREU DE CARTOFI

M.G.:P.M.- ESCALOP DE PUI CU PIREU DE CARTOFI

C-PILAF DE OREZ CU CARNE DE VITA

9a,2b-CPILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI

VINERI

17.06.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,CARNAT-C

BR.TOP,POLONEZ-9a,8,2b

CIORBA TARANEASCA

C+8- OSTROPEL DE PUI CU MAMALIGUTA

9a,10,2b- TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA

M.G.:P.M.- OSTROPEL DE PUI CU MAMALIGUTA

C-SALATA ORIENTALA

9a,2b,10- GRIS CU LAPTE SI SIROP

SAMBATA

18.06.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,10

CIORBA DE CARTOFI

C+8- FRIPTURA DE PORC CU GARNITURA DE CUS-CUS

9a,10,2b- FRIPTURA DE VITA CU GARNITURA DE CUS-CUS

M.G.:P.M.- FR.DE PORC CU GARNITURA DE OREZ.SALATA

C,9a,10-BR.TOPITA,IAURT,OU,BISCUITI CU CREMA

 

DUMINICA

19.06.2016

FRANZELA,

UNT,CASCAVAL-C

UNT,CASCAVAL-9a,8

CACAO CU LAPTE

SUPA CU FIDEA

C-SARMALUTE CU SMANTANA

9a,8,2b- CHIFT. DIETETICE CU PIREU SI SOTE DE CIUPERCI

M.G.:P.M-SARMALUTE CU SMANTANA

C-BR.TOP,VIRSLI,NAPOLITANE,MAR

9a,2b-BR.TOP,CREMV,NAPOLITANE,MAR

LUNI

20.06.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,SALAM-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8,2b

CIORBA DE PUI  CU PASTE SI LAMAIE

C+8- FR.PULPE CU GARNIT.OREZ SI LEGUME MEXICANE

9a,8,10,2b- FR.PULPE CU GARNIT.OREZ SI LEGUME MEX.

M.G.:PM- FR.PULPE CU GARNIT.OREZ SI LEG. MEXICANE

C-UNT,CONS.PESTE,EUGENIA

9a-UNT,POLONEZ,EUGENIA

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.   INT: As. MIHACEA  SIMONA

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.  INT: As. MIHACEA  SIMONA

,, O ALIMENTATIE  CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

 

Macaroane cu brânză

Ingrediente:

– macaroane                                80 g

– brânză telemea                         50 g

– brânză feta                                50 g

– sare

Mod de preparare:

Într-un vas se pune apă la fiert cu puțină sare, iar când aceasta clocotește se pun macaroanele și se fierb în mod obișnuit, după indicațiile de pe ambalaj. După ce au fost fierte și scurse, se clătesc cu jet de apă rece și se amestecă cu brânza.

Acestea sunt indicate în regim de diabet (atenție la hidrații de carbon și sare), comun, hepatic, cardiac (brânza se pune la desărat), ulcer, pancreatită, hiperproteic, colită, hiposodat, ars, lăuze.

”BUCURIA MÂNCĂRII ESTE O PLĂCERE FOARTE NORMALĂ”

Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată  cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.