Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 7– 13 iunie. Rețeta săptămânii este: ruladă din piept de pui

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 7– 13 iunie. Rețeta săptămânii este: ruladă din piept de pui

retetaPacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pot consulta și în această săptămână meniul pentru fiecare afecțiune în parte. Recomandarea săptămânii este: ruladă din piept de pui, un preparat indicată în regim de ulcer.

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)

PT.SAPTAMANA   07.06 –  13.06.2015

 

ZILELE

SAPTAMANII

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

07.06.2016

 

FRANZELA, CEAI

BR.TOP,CREMV-C

BR.TOP,CREMV-9a,8

 

CIORBA DE VARZA / CIORBA DE CARTOFI

C+8-TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA

9a+2b+10- TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA

M.G:P.M.- FICAT LA CUPTOR,CARTOFI PRAJITI.SALATA

C,9a,2b-BR.TOPITA,OU,IAURT,BISCUITI CREMA,MAR
MIERCURI

08.06.2016

 

 

FRANZELA,CEAI

UNT ,GEM-C

UNT,GEM-9a,10

CIORBA DE LEGUME

C+8-SNITEL DE PUI CU GARNITURA OREZ

9a,10,2b-RULADA DE PUI CU PIREU DE CARTOFI

M.G.:P.M.- SNITEL DE PUI,GARNIT.OREZ.SALATA LEGUME

C- MANCARE DE MAZARE BOABE CU MEZEL

9a,2b,10-MACAROANE CU BR.VACI

JOI

09.06.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,OU-C

BR.TOP,OU-9a,8,2b

UNT,OU-10

CIORBA DE  PUI CU PASTE SI LAMAIE

C-CHIFTELUTE DE PORC CU IAHNIE DE FASOLE USCATA

9a,8,10,2b- FRIPTURA DE VITA CU GARNITURA OREZ

M.G.:P.M.- CHIFT.DE PORC CU IAHNIE DE FASOLE.SALATA

C-MACAROANE CU BRANZA TELEMEA

9a,2b-CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR

VINERI

10.06.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,10,2b

CIORBA  DE PASARE

C+8- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE CUS-CUS

9a,10,2b- GRATAR  PUI , CARTOFI NATUR,CIUPERCI SOTE

M.G.:P.M.- FR.PULPE,CARTOFI NATUR SI CIUPERCI SOTE

C-PILAF DE OREZ CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI

9a,2b,10-BUDINCA DE GRIS CU RAHAT

SAMBATA

11.06.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOPITA,SALAM-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8

CIORBA  TARANEASCA

C+8- PIEPT DE PUI SI CARTOFI  RANTALITI

9a,10,2b-CIULAMA DE PUI CU PASTE

M.G.:P.M.- GRATAR  PUI,CARTOFI RANTALITI.SALATA C

C-UNT,PATEU,EUGENIA

9a,2b,- UNT,POLONEZ,EUGENIA

DUMINICA

12.06.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,OU-C

UNT,OU-9a,10,8

CIORBA DE CARTOFI

C-FRIPTURA PORCCU GARNIT. DE OREZ SI LEG MEX.

9a,8,2b- PULPE LA CUPTOR , GARNIT. DE OREZ SI LEG.MEX

M.G.:P.M-FRIPTURA PORC,OREZ SI LEGUME MEXICANE

C-BR.TOPITA,VIRSLI,IAURT

9a,2b-BR.TOPITA,CREMV,IAURT

LUNI

13.06.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,POLONEZ-C

BR.TOP,POLONEZ-9a,8,2b

CIORBA DE PUI  A LA GREC

C+8-CIULAMA DE PUI CU PASTE FAINOASE

9a,8,10,2b- GRATAR DE PUI SI CARTOFI NATUR

M.G.:PM- CASCAVAL PANE,CART.PRAJITI.SALATA VARZA

C-VARZA A  LA CLUJ

9a-PILAF DE OREZ CU  PIEPT DE PUI

NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.   INT: As. MIHACEA  SIMONA

,, O ALIMENTATIE  CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

 

Ruladă din piept de pui

Ingrediente:

– piept de pui                  80 g

– ou                                1/3 buc

– cartofi                           40 g

– ceapă                           15 g

– morcovi                        20 g

– ardei                             10 g

– mazăre boabe              15 g

– pâine                            10 g

– margarină

– busuioc, oregano

– sare, piper, vegeta

Mod de preparare:

Carnea se toacă și se amestecă cu ou, legume și condimente. Separat, se unge un vas cu margarină și se pune compoziția de mai sus. Se bate oul bine cu furculița și se pune peste compoziția din vas, după care se pune în cuptorul încins. Când aceasta este coaptă (rumenită), se scoate vasul din cuptor, se lasă la răcit, apoi se porționează.

Aceasta este indicată în regim de ulcer, hepatic, comun, ars, hiperproteic, diabet, cardiac, hiposodat, desodat (atenție la sare), pancreatită.

”SĂ CUMPĂRĂM PRIN FILTRUL CUNOȘTIINȚELOR, ȘI NU PRIN IMPULSUL RECLAMELOR”

Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.