Meniul de care vor beneficia pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 5 – 11 aprilie 2016 este detaliat mai jos pentru cele trei mese principale ale zilei. Săptămâna aceasta rețeta recomandată este: șnițel de pui, recomandat în regimul hiperproteic.
TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI PERSONAL MEDICAL(P.M., SALA)
PT.SAPTAMANA 05.04 – 11.04.2015
ZILELE
SAPTAMANII |
MIC
DEJUN |
PRANZ | CINA |
MARTI
05.04.2016
|
FRANZELA, CEAI
BR.TOP,CARNAT-C BR.TOP,POLONEZ-9a,8 |
CIORBA DE LEGUME
C+8-OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA 9a+2b+10- TOCANITA DE VITA CU MAMALIGUTA M.G:P.M.- OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA |
C-TOCANITA DE CARTOFI CU MEZEL
9a,2b,10-MACAROANE CU BR.VACI |
MIERCURI
06.04.2016 |
FRANZELA,CEAI
UNT,MIERE-C UNT,MIERE-9a ,2b |
CIORBA DE CARTOFI
C+8- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE OREZ 9a,10,2b-FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE OREZ M.G.:P.M.- FR.PULPE CU GARNIT. DE OREZ .SALATA VARZA |
C,9a,2b- BR.TOPITA,IAURT,OU,NAPOLITANE,MAR
|
JOI
07.04.2016 |
FRANZELA,CEAI
BR.TOP,PARIZER-C BR.TOP,PARIZER-9a,8,2b |
SUPA CU FIDEA
C+8-SNITEL DE PUI CU MANCARE DE VARZA 9a8,,10,2b- CHIFTELUTE DE PUI CU PIREU M.G.:P.M.- SNITEL DE PUI CU PIREU SI VARZA CALITA |
C-MACAROANE CU BR.TELEMEA
9a,2b-BUDINCA DE GRIS CU RAHAT |
VINERI
08.04.2016
|
FRANZELA,CEAI
UNT,GEM-C UNT,GEM-9a,10 |
CIORBA A LA GREC DE PUI
C+8- CHIFTELUTE DE PORC CU IAHNIE DE FASOLE 9a,10,2b-GRATAR DE PUI CU GARNITURA DE CUS-CUS M.G.:P.M.-CHIFT. DE PORC, IAHNIE DE FASOLE. SAL. VARZA |
C-PAPRICAS DE PUI CU GALUSTI
9a,10- CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR |
SAMBATA
09.04.2016
|
FRANZELA,CEAI
BR.TOP,OU-C BR.TOP,OU-9a,8,2b |
CIORBA TARANEASCA
C+8- FRIPTURA DE PULPE CU CARTOFI AURII 9a,10,2b-CIULAMA DE PUI CU PASTE FAINOASE M.G.:P.M.- FRIPT DE PULPE,CARTOFI AURII.SALATA VARZA |
C-UNT,PATEU,BISCUITI CU CREMA
9a,2b,- UNT,CREMV,BISC.CU CREMA |
DUMINICA
10.04.2016 |
FRANZELA,CEAI
UNT,MIERE-C UNT,MIERE-9a,10,2b |
CIORBA DE PASARE
C+8- GRATAR DE PUI CU GARNITURA DE OREZ 9a,10,2b- RULADA DE PUI CU CARTOFI NATUR M.G.:P.M.- GRATAR DE PUI ,OREZ CU CIUPERCI.SALATA VARZA |
C-BR.TOPITA,CARNAT,IAURT
9a,2b-BR.TOPITA,POLONEZ,IAURT |
LUNI
11.04.2016 |
FRANZELA,CEAI
BR.TOP,SALAM-C BR.TOP,PARIZER-9a,8,2b |
CIORBA DE CARTOFI
C+8 –CIULAMA DE PUI CU PASTE FAINOASE 9a,10,2b- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE OREZ M.G.:PM- TOCANITA DE FICAT CU PIREU DE CARTOFI SALATA VARZA. |
C-MANCARE DE VARZA CU MEZEL
9a,2b- FIDEA CU LAPTE . BISCUITI |
NOTA: ACEST MENIU POATE SUFERI MODIFICARI. INT: As. MIHACEA SIMONA
,,O ALIMENTATIE CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”
Legenda:
C- regim comun
1a- regim hidric
2a- regim pentru stomac operat
4a- regim hepatic
5a- regim renal
9a- regim hiposodat
2b- regim ulcer
3b- regim colită
8- regim recomandat pentru diabet
10- regim desodat
P.M.- personal medical
M.G.-medic garda
Șnițel de pui
Ingrediente:
– piept pui 70 g
– ou 1/4 buc
– făină albă 10-15 g
– ulei 20 ml
– lapte 10 ml
– sare, piper, vegeta
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, se tine în apa rece, se porționează și se condimentează. Separat se bate oul bine cu furculița, se adaugă făina și laptele. Se pune uleiul la foc, iar când acesta este încins se adaugă carnea, care se dă prin făină și prin compoziția de mai sus. Carnea se prăjește pe ambele părți.
Acesta este indicat in regim de comun, ars, hiperproteic și diabet (fără complicații).
”CINE STIE MULTE DESPRE ALIMENTE TRAIESTE SANATOS, TIMP INDELUNGAT.”
Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.