Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 5 – 11 aprilie 2016. Rețeta săptămânii este: șnițel de pui, recomandat în regimul hiperproteic

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 5 – 11 aprilie 2016. Rețeta săptămânii este: șnițel de pui, recomandat în regimul hiperproteic

snitelMeniul de care vor beneficia pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în perioada 5 – 11 aprilie 2016 este detaliat mai jos pentru cele trei mese principale ale zilei. Săptămâna aceasta rețeta recomandată este: șnițel de pui, recomandat în regimul hiperproteic.

TABEL CU MENIUL PT. BOLNAVI, MEDICI GARDA (M.G.) SI  PERSONAL  MEDICAL(P.M., SALA)

PT.SAPTAMANA   05.04 –  11.04.2015

ZILELE

SAPTAMANII

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

05.04.2016

 

FRANZELA, CEAI

BR.TOP,CARNAT-C

BR.TOP,POLONEZ-9a,8

CIORBA DE LEGUME

C+8-OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA

9a+2b+10- TOCANITA DE VITA CU MAMALIGUTA

M.G:P.M.- OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA

C-TOCANITA DE CARTOFI CU MEZEL

9a,2b,10-MACAROANE CU BR.VACI

MIERCURI

06.04.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a ,2b

CIORBA DE CARTOFI

C+8- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE OREZ

9a,10,2b-FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE OREZ

M.G.:P.M.- FR.PULPE CU GARNIT. DE OREZ .SALATA VARZA

C,9a,2b- BR.TOPITA,IAURT,OU,NAPOLITANE,MAR

 

JOI

07.04.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,PARIZER-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8,2b

SUPA CU FIDEA

C+8-SNITEL DE PUI CU MANCARE DE VARZA

9a8,,10,2b- CHIFTELUTE DE PUI CU PIREU

M.G.:P.M.-  SNITEL DE PUI CU PIREU SI VARZA CALITA

C-MACAROANE CU BR.TELEMEA

9a,2b-BUDINCA DE GRIS CU RAHAT

VINERI

08.04.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,10

CIORBA A LA GREC DE PUI

C+8- CHIFTELUTE DE PORC CU IAHNIE DE FASOLE

9a,10,2b-GRATAR DE PUI CU GARNITURA DE CUS-CUS

M.G.:P.M.-CHIFT. DE PORC, IAHNIE DE FASOLE. SAL. VARZA

C-PAPRICAS DE PUI CU GALUSTI

9a,10- CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR

SAMBATA

09.04.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,OU-C

BR.TOP,OU-9a,8,2b

CIORBA TARANEASCA

C+8- FRIPTURA DE PULPE CU CARTOFI AURII

9a,10,2b-CIULAMA DE PUI CU PASTE FAINOASE

M.G.:P.M.- FRIPT DE PULPE,CARTOFI AURII.SALATA VARZA

C-UNT,PATEU,BISCUITI CU CREMA

9a,2b,- UNT,CREMV,BISC.CU CREMA

DUMINICA

10.04.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,10,2b

CIORBA DE PASARE

C+8- GRATAR DE PUI CU GARNITURA DE OREZ

9a,10,2b- RULADA DE PUI CU CARTOFI NATUR

M.G.:P.M.- GRATAR DE PUI ,OREZ CU CIUPERCI.SALATA VARZA

C-BR.TOPITA,CARNAT,IAURT

9a,2b-BR.TOPITA,POLONEZ,IAURT

LUNI

11.04.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOP,SALAM-C

BR.TOP,PARIZER-9a,8,2b

CIORBA DE CARTOFI

C+8 –CIULAMA DE PUI CU PASTE FAINOASE

9a,10,2b- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE OREZ

M.G.:PM- TOCANITA DE FICAT CU PIREU DE CARTOFI SALATA VARZA.

C-MANCARE DE VARZA CU MEZEL

9a,2b- FIDEA CU LAPTE . BISCUITI

 NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.   INT: As. MIHACEA  SIMONA

,,O ALIMENTATIE  CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA”    

Legenda:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

P.M.- personal medical

M.G.-medic garda

Șnițel  de pui

Ingrediente:

– piept pui   70 g

– ou            1/4 buc

– făină albă   10-15 g

– ulei     20 ml

– lapte   10 ml

– sare, piper, vegeta

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se tine în apa rece, se porționează și se condimentează. Separat se bate oul bine cu furculița, se adaugă făina și laptele. Se pune uleiul la foc, iar când acesta este încins se adaugă carnea, care se dă prin făină și prin compoziția de mai sus. Carnea se prăjește pe ambele părți.

Acesta este indicat in regim de comun, ars, hiperproteic și diabet (fără complicații).

”CINE STIE MULTE DESPRE ALIMENTE TRAIESTE SANATOS, TIMP INDELUNGAT.”

Rețeta a fost prezentată și în cartea „Rețete dietetice” realizată  cu sprijinul și sub egida Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba.