Meniul pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi publicat în fiecare săptămână

Meniul pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi publicat în fiecare săptămână

bucatarieSpitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a depus eforturi considerabile pentru asigurarea unor servicii medicale optime pentru pacienţi, dar şi pentru a asigura un grad de confort satisfăcător. Meniul pe care spitalul din Alba Iulia îl oferă pacienţilor este de asemenea, o preocupare constantă deoarece acestra trebuie să corespundă nevoilor pacienţilor şi să fie şi gustos.

Alocaţia de hrană pentru un pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia este în medie de 7 lei pe zi, dar poate fi mai mare în funcție de regimul alimentar indicat de medic, în funcție de afecțiune pacientului. Din această alocație se asigură trei mese principale pe zi: micul dejun, prânzul şi cina.

„Meniurile se elaborează la fiecare început de săptămână pentru următoarele șapte zile, cu mici schimbări, care nu afectează semnificativ grila deja stabilită. Încercăm să oferim pacienților o dietă echilibrată care să corespundă și recomandărilor medicale”, a explicat asistenul principal dietetician Nicoleta Vesa.

Începând cu luna februarie, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va prezenta, în fiecare marți dimineața, meniul pentru următoarele șapte zile. Meniul pacienților va putea fi consultat pe site-ul spitalalba.ro sau pe pagina de Facebook a instituției.

De asemenea, cu această ocazie se va prezenta și o rețetă recomandată pentru bolnavii care suferă de diferite afecțiuni.

MENIUL PT. SĂPTĂMÂNA: 02.02 – 08. 02.2016

ZILELE

SAPTAMANII

MIC

DEJUN

PRANZ CINA
MARTI

02.02.2016

 

FRANZELA, CEAI

BR.TOPITA,SALAM-C

BR.TOP,PARIZER-9a+8

 

CIORBA  A LA GREC

C-OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA

9a,10,2b- TOCHITURA DE PUI CU MAMALIGUTA

M.G:P.- OSTROPEL DE PORC CU MAMALIGUTA

C+9a+2b-BR.TOPITA,IAURT,OU,BISCUITI
MIERCURI

03.02.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a, 10   

CIORBA TARANEASCA

C+8- FRIPTURA DE PULPE CU GARNITURA DE CUS-CUS

9a,10,2b-GRATAR DE PUI CU GARNITURA DE CUS-CUS

M.G.:P.M.-FICAT DE PUI ,CARTOFI PRAJITI.SALATA SFECLA

C-MUSACA DE CARTOFI

9a,10,2b- MACAROANE CU BR.VACI

JOI

04.02.2016

FRANZELA,CEAI

BR.TOPITA,VIRSLI-C

BR.TOPITA,CREMV-9a,8

SUPA  CU FIDEA

C+8-SNITEL DE PUI CU MANCARE DE VARZA

9a,10,2b- FRIPTURA  DE PUI CU PIREU DE CARTOFI

M.G.:P.M-SNITEL DE PUI CU PIREU SI MANCARE DE VARZA

C- MACAROANE CU BRANZA TELEMEA

9a,2b-BUDINCA DE GRIS CU RAHAT

VINERI

05.02.2016

 

FRANZELA,CEAI

UNT,GEM-C

UNT,GEM-9a,10

CIORBA  DE PASARE

C+8-FRIPTURA DE PULPE SI OREZ CU CIUPERCI

9a,10,2b- TOCANITA DE VITA CU PASTE

M.G.:P.M- FRIPTURA DE PULPE,OREZ CU CIUPERCI.SALATA

C-MANCARE DE FASOLE VERDE  CU CARNAT

9a,10- TOCANITA DE CARTOFI CU MEZEL

SAMBATA

06.02.2016

 

FRANZELA,CEAI

BR.TOPITA,OU-C               

BR.TOPITA,OU-9a,8

UNT,OU-10

CIORBA DE LEGUME

C+8-GRATAR DE PUI CU PIREU DE CARTOFI

9a,10,2b-CHIFTELUTE  DE PUI SI CUS- CUS CU LEGUME

M.G.:P.M.- CHIFTELUTE DE PUI CU PIREU SI SOS DE ROSII

C-UNT,PATEU,NAPOLITANE

9a,2b-UNT,POLONEZ,NAPOLITANE

 

DUMINICA

07.02.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,MIERE-C

UNT,MIERE-9a,10

CIORBA  DE CARTOFI

C+8-FRIPTURA DE PULPE CU OREZ SI LEGUME MEXICANE

9a,2b- FRIPTURA DE PULPE CU OREZ SI LEGUME MEXICANE

M.G.:P.M.-FRIPTURA DE PULPE CU OREZ SI LEGUME MEX.

C-BR.TOPITA,VIRSLI,MAR

9a+2b-BR.TOP,CREMWURSTI,MAR

LUNI

08.02.2016

FRANZELA,CEAI

UNT,CARNAT-C               

UNT,PARIZER-9a,8

CIORBA ARDELENEASCA

C+8 –RULADA DE PUI  CU MAZARE BOABE

9a,10,2b-GRATAR DE PUI SI CARTOFI NATUR

M.G.:PM-GRATAR DE PUI CARTOFI NATUR SI MAZARE BOABE

C-VARZA A LA CLUJ

9a,2-FIDEA CU LAPTE. EUGENIA

  NOTA:  ACEST  MENIU  POATE  SUFERI   MODIFICARI.  

 ,, O ALIMENTATIE  CUMPATATA SI ECHILIBRATA CRESTE SPERANTA DE VIATA” 

INT:  As.  MIHACEA  SIMONA

Legendă:

C- regim comun

1a- regim hidric

2a- regim pentru stomac operat

4a- regim hepatic

5a- regim renal

9a- regim hiposodat

2b- regim ulcer

3b- regim colită

8- regim recomandat pentru diabet

10- regim desodat

Reţeta săptămânii: Supă cu fidea – Regim dietetic

Ingrediente pentru o porţie:

– morcovi 50g

– albitură (ţelină, pătrânjel, păstârnac) 20g

– ceapă 2g

– carne de pui (curcan, vită) 40g

– fidea 15g

– verdeaţă proaspătă (funze de pătrânjel sau ţelină)

– sare, vegeta cu puţină sare

Mod de preparare

Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă rece. După ce fierb legumele se adaugă fideaua. Se potriveşte după gust şi în funcţie de regimul alimentar impus. Se serveşte caldă!

Supa cu fidea este recomandată în toate tipurile de regim alimentar, cu mici excepţii. În colită trebuie evitată fideaua!