Cărucioare de inox pentru transportul hranei pacienţilor şi sală de mese pentru personalul Spitalului

Cărucioare de inox pentru transportul hranei pacienţilor şi sală de mese pentru personalul Spitalului

Îmbunătăţirea standardelor de performanţă şi respectarea legislaţiei medicale au devenit prioritare în Spitalul din Alba Iulia de la preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean Alba. Modernizarea bucătăriei şi dotarea corespunzătoare a acesteia au fost nişte obiective importante.

bucatarie

 

Veselă din inox pentru transportul hranei pacienţilor

Recent bucătăria şi fiecare secţie a Spitalului au fost dotate cu căruciare şi veselă pentru transportul hranei pacienţilor. De asemenea, s-a realizat şi o sală de mese pentru personalul angajat, care contra cost, poate servi felul doi preparat în bucătăria spitalului.

„Au fost achiziţionate cărucioare speciale pentru transportul hranei pacienţilor. Acestea sunt din inox cu închidere ermetică. Sunt foarte uşor de manevrat, se păstrează foarte bine şi se pot curăţa şi dezinfecta foarte bine. De asemenea, s-au achiziţionat şi vase de inox pentru fiecare secţie. În funcţie de cerinţele fiecărei secţii, numărul de pacienţi, diversitatea meniurilor, s-au luat nouă cărucioare mari şi cinci cărcioare mici speciale pentru acest serviciu. Vasele în care este transportată hrana au fost achiziţionate în funcţie de aceleaşi principii”, a explicat Nicoleta Vesa , asistent dietician la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Angajaţii pot plăti o masă caldă

Bucătăria Spitalului prepară zilnic, un fel de mâncare şi pentru persoanlul instituţiei sanitare, care doreşte să plătească pentru o porţie de mâncare caldă.

„Ne autogospodărim pentru masa personalului, care doreşte să mănânce în instituţie. În fiecare zi de luni se afișează în  secție meniul pentru o săptămână, atât pentru pacienți cât și  angajații Spitalului. Personalul trebuie să anunțe când dorește să servească masa în sala de mese, dimineața până la ora 10. Se servește numai felul doi, iar o porție costă 5 lei. Ptala mesei se reține din salariu. În media avem la masă 25 de persoane pe zi. Sunt asistente, medici, infirmiere care preferă o mâncare caldă în locul unor covrigei”, a mai spus Nicoleta Vesa.

 

Vedeți cum se prepară masa pacienților și cum arată noua sală de mese a personalului pe pagina oficială de Facebook aSpitalului Județean de Urgență Alba.